Nytt tap i semifinale 4

Vålerenga tapte fjerde semifinale med under to sekunder igjen og ligger nå under 1-3 i kamper.

Tekst:  JonasA/FrodeL

Det ble en ny og tett jevn semifinale, men nok en gang rotet VÃ¥lerenga bort ledelsen og tapte kampen. NÃ¥ ser det blytungt ut.

Vålerenga starta den fjerde semifinalen bra og stemningen på Jordal var god innledningsvis. Men selv om det var Vålerenga som skapte de største sjansene i starten, var det Lørenskog som scora det første målet. Ut av ingenting krangla Sterner inn 0-1 og vi måtte tidlig jage. Etter scoringen skjedde det lite en stund, men begge lag skapte hver sin store sjanse. Da det var under tre minutter igjen kom kveldens andre scoring og den var det Martin Laumann Ylven som sto for. Han fikk stå rimelig alene i slottet og sendte i vei et skudd som ikke virka altfor farlig med en gang, men som likevel gikk forbi en ellers bra Jaikaitis. Mer skjedde det ikke før pause og lagene var like langt etter de første 20 etter en periode der Vålerenga hadde vært best.

Vålerenga starta den andre periode som i den første og fikk et tidlig power play. I det power playet fikk servert et av sluttspillets vakreste scoringer. Herlig spill mellom Csiszar, Ylven, Karterud og tilslutt Lindström som satte pucken utagbart bak Skauens keeper. Kampen var snudd og vi leda 2-1! Resten av perioden tilhører Lørenskog, og Vålerenga sleit i store deler med å komme ut av egen sone. Det skal sies at Lørenskog skaper ikke mange store sjanser de heller, men de kom til et par som Søberg reddet mesterlig. Skuddstatistikken for den andre perioden var 5-13 og det sier en del. Men vi skal ikke klage for vi ledet 2-1 etter to perioder.

Den tredje fortsatte i samme spor. Lørenskog styrte spillet, mens Vålerenga stort sett bare slo unna. Det kunne ikke holde, så da perioden var halvspilt kom utligningen. Man kan ikke si annet enn at det var fortjent, men dessverre var det en ny tabbe av Søberg. Skuddet var hardt, men uten noe trafikk foran Søberg og da skal han ta den. Vi var like langt etter 50 minutter. Etter det våkna Vålerenga litt igjen og det så lenge ut til at det skulle bli sudden. Men så klarte Vålerenga kunststykket å slippe inn mål med under to sekunder igjen. Det var dropp med seks (!) sekunder igjen. Da skal det ikke være mulig å slippe inn, men det klarte vi og kampen ender 2-3. Utrolig bittert. Og veien til finale ser nå blytung ut.

Kamp 5 på Lørenskog førstkommende tirsdag.

3. periode:

Vi taper altså 2-3. Det står 3-1 i kamper favør LIK.

19.68: 2-3. Dropp i Engas sone. Vi taper droppen og Lørenskog klarer å tre et skudd igjennom og inn via tverrliggeren. Igjen taper vi en kamp vi bør kunne vinne. Hvor er vinnerinstinktet, gutta?

Litt under 3 minutter igjen av perioden nå. Enga har løftet seg de siste minuttene og presser litt på.

Stor sjanse for Enga med 5 minutter igjen å spille. Karterud setter pucken på utsiden av stolpen. Mange på Jordal så den i mål.

9.37: 2-2. Tabbe av Søberg. Ufarlig skudd fra litt innenfor blålinja går uforståelig i mål. Begynner å bli litt mange av disse tabbene til Søberg nå.

7 minutter spilt av perioden og fortsatt elder vi 2-1. Vi har blitt presset en del tilbake, men de siste par minuttene har vi klart å etablere oss litt mer i Lørenskogs sone.

Vi kommer oss fint unna det siste minuttet som gjensto av undertallet.

Da er vi i gang med tredje periode. Kom igjen, Enga!

2. periode:

Andre periode er over med stillingen 2-1 til VÃ¥lerenga. Den første delen av midtperioden spilte VÃ¥l’enga bra og det var pÃ¥ ingen mÃ¥te urettferdig at vi tok ledelsen 2-1. Etter det ble det mye rot og slurv fra Engas iskrigere slik  at Lørenskog stadig tok over mer og mer av kampen. Jobben ble hellere ikke gjort noe lettere av at vi fortsatt har dommere som helst ser at Lørenskog kommer til finalen. Det er umulig Ã¥ forstÃ¥ hva dommerne bedømmer som utvisning og hva som ikke er det. Det er i hvert fall tydelig forskjell mellom lagene pÃ¥ det omrÃ¥det. Uansett mÃ¥ VÃ¥l’enga heve seg igjen før tredje periode. Vi kan takke Søberg for at vi fortsatt leder kampen, Han sto strÃ¥lende i denne perioden og hadde et par kjemperedninger. Skuddstatistikk 2. periode 5-13.

19.08: 2 min VÃ¥lerenga. Csiszar for holding. Utrolig billig!

Drøye 15 minutter spilt av midtperioden. De siste minuttene har Lørenskog presset oss bakover. Mye av grunnen til det er fortsatt slurvete pasningsspill fra Engas side. Akkurat nå hadde vi en stor sjanse til LIK, men mesterlig reddet av Søberg,

Vi klarer ikke å score i overtalet. Ikke bra power play!

8.01: 2 min Lørenskog. Trygg for slashing. Soleklar. Smeller over hele Jordal. 5  mot 3 i 21 sekunder.

6.22; 2 min Lørenskog. Sixsmith for tripping. Dette kommer etter at dommerne overså to helt soleklare utvisninger på LIK-spillere. Folk er lite imponert over dommerne her på Jordal.

5.05: 2 min Vålerenga. Csiszar for holding. Ekstremt billig. Horesønn legger seg ned og fremprovoserer utvisningen. For en møkkaspiller!

2.04: 2-1!! Tobias Lindstrøm får æren av å avslutte et fantastisk angrep! Han setter pucken opp i krysset etter fantastisk forarbeid av Karterud og Laumann Ylven! Der hang ikke Lørenskog eller keeper Jakaitis med.

1.16: 2 min Lørenskog. Sterner for slashing.

Pucken er droppet for midtperioden. Kom igjen, Enga!

1. periode

Første periode er over med stillingen 1-1. Det har ikke vært noen stor forestilling fra Engas side i denne perioden. Kampen er svært jevn og fartsfylt, men altfor ofte slurver Enga i pasningsspillet sitt. Dette fører til at LIK får noen  muligheter 4 mot 3 og 3 mot 2. Disse feilene må lukes ut skal vi kunne feste et skikkelig grep om kampen. 1-1 er et rettferdig og korrekt bilde av en første perioden. Det har ikke vært mye godspill, men farten og intensiteten kan ingen klage på. Dette kommer til  å bli sykt spennende! Skuddstatistikk 1. periode: 7-8.

17.23: 1-1! Jaaa! Martil Laumann Ylven klarer å prikke hjørnet på et skudd fra slottet! Assist til Karterud.

Enga klarer å ri avd et undertallet svært greit. Viktig!

14.37: 2 min VÃ¥lerenga. Csiszar for interference.

Spilt drøye 14 minutter av perioden nÃ¥ og vi ligger under 1-0. De siste minuttene har vært svært sjansefattige, men preget av høyt tempo. Dessverre slurver VÃ¥l’enga for mye i pasningsspillet.

Svakt power play av VÃ¥l’enga det meste av overtallet. PÃ¥ slutten fÃ¥r vi dog to store sjanser. Først et skudd som tilfeldig treffer en dekket Jakaitis og sÃ¥ kommer Thomas Olsen alene med nevnte keeper uten Ã¥ klare Ã¥ overliste ham. SÃ¥nne sjanser mÃ¥ sitte!

7.20: 2 min Lørenskog Trygg for hekting.

6.25: 0-1. Skikkelig møkkamål. Søberg redder et høyt skudd. Han mister litt oversikten over hvor pucken blir av og en bonde seiler inn i målgården og får dyttet inn pucken.

Vålerenga har kommet best i gang og har skapt et par halvfarligheter de første få minuttene.

Vi er i gang med dagens hyperviktige kamp på Jordal. Kom igjen, Enga!