Vålerenga vant og utlignet til 2-2 i kamper

Det ble en meget underholdende fjerde kvartfinale mellom Vålerenga og Frisk på Jordal torsdag kveld. Vålerenga vant fortjent 5-3 og utlignet med det serien til 2-2 i kamper.

Tekst:Frodo/JonasA    foto: Grydis

En ny tett og jevn kamp som vi denne gang klarte å vippe i vår favør. Vålerenga viste seg fra en mye bedre side i dag enn i de to foregående kampene og håpet om semifinale lever igjen.

Den første perioden var jevnspilt, men igjen taper vi jevne perioder. Frisk scorer to drittmål. Og ja, ordentlige drittmål. Den første setter Bastiansen etter å ha gått kjøkkenveien. Det så ut som Søberg hadde god kontroll på den, men den sklir inn. Keepertabbe! Vålerenga utligner etter dette til 1-1 ved Trygg. Fint angrep som til slutt Trygg avslutter sikkert mellom beina på Dahlberg. Ikke lenge etter gikk Frisk igjen opp i ledelsen. Og det var et nytt drittmål. Ut av ingenting er Bastiansen alene med keeper og får to sjanser. Han setter nummer to og Frisk leder 2-1. Resten av perioden er jevn, men Frisk er nærmere 1-3 enn vi er 2-2 før lagene går til pause.

Vålerenga startet den andre perioden meget bra og satte press på Frisk fra start. Drøye seks minutter ut i perioden kom endelig utligningen. Ask banka den inn fra slottet bak en sjanseløs Dahlberg. Bare tre minutter senere er Ask der igjen. Denne gang i powerplay. Ask får pucken fra Fredrik Csisar og sender i vei en lav puck som går hele veien inn i garnet. Vi leder plutselig 3-2! Så kom det noen minutter hvor det skjedde lite. Litt gruff og temperatur som det skal være i sluttspill, men lite sjanser å melde. Med to minutter igjen av perioden fikk Lindström en ny sjanse i slottet. Han banka den i krysset og vi ledet 4-2. Mer skjedde ikke og det var stillinga da lagene gikk til andre pause. Rett og slett en jævlig bra andre periode fra Vålerenga.

I den tredje perioden var det mye rør. Fra dommere og fra våre spillere. Det gjorde at Frisk kom kjapt inn igjen i kampen. Scoringen kom i et overtall som aldri skulle vært gitt. Men det som kanskje det var verste med scoringen var at vi flere ganger hadde mulighet til å få pucken ut. Helt upressa. Men vi klarte det ikke. Til slutt satt reduseringen. Etter det ble det fyr i teltet på Jordal. Mye utvisninger og mer rør fra dommerne som var helt på jordet til tider. Det var i flere minutter helt texas ute på isen med 3 mot 3 og stor sjanser begge veier. Med fem minutter igjen var det endelig fem mot fem igjen og det roet seg litt ned igjen. Med 1.27 igjen på tavla tar Frisk timeout og tar ut Dahlberg. I seks mot fem pådrar vi oss en ny utvisning. Det ble 43 sekunder i seks mot fire altså. Da våkner villdyret Ylven opp. Han vinner pucken alene og kriger seg forbi et par bønder fra Asker og setter pucken i det åpne buret. Vi vinner 5-3. Så jævlig deilig!!!

3. periode:

Kampen er slutt. Vi vant 5-3! 2-2 i kamper.

19.43; 5-3!!! Martin Laumann Ylven får kriget til seg pucken og setter den i det tomme buret fra skrått hold!

19.18: 2 min Vålerenga. Karterud for hekting. Hva skal man si? Utrolig billig!

Frisk har tatt ut keeper Dahlberg.

1.27 igjen. Dropp i Vål’engas sone og Frisk har tatt timeout.

2.20 igjen av perioden og vi har et lite powerbreak. Veldig spennende her!

Drøye 5 minutter igjen av perioden nå og alle har sonet ferdig utvisningene. Dommerne prøver dog så godt de kan å ødelegge kampen.

12.38: 2 min Vålerenga. Laumann Ylvcen for slashing. Helt totalt uforståelig! Skamfull dømming her!

12.06: 2 min Frisk. Kåsastul for slashing.

11.28: 2 min Vålerenga. Csisar for hekting. Vålerenga mister på blålinja og det ender med at Fredrik tar en utvisning. Ikke bra.

9.46:  2+2  min Frisk. Eiken Andresen for high sticking. Selv for disse dommerne var det en grense for hvor mange Frisk-utvisninger de kunne overse.

Utrolig situasjon på Jordal der Frisk er 6 spillere på isen over lengre tid uten at dommerne reagerer. Dommerne gjør nå sitt aller ytterste for å hjelpe Frisk tilbake i kampen. Veldig ensidig dømming de siste minuttene.

5.49: 4-3. Utrolig forsmedelig scoring. Kommer altså etter en feilaktig utvisning. Vi har flere muligheter til å få pucken ut av sonen, men mislykkes. Så redder Søberg, men pucken blir liggende bak ham og en bonde får pirket inn pucken.

4.52: 2 min Vålerenga. Oppøyen for high sticking. Reprisene viser at det var helt feil.

Da er vi i gang med tredje periode her på Jordal. Kom igjen, Enga!

2. periode:

Andre periode er over med stillingen 4-2 til Vålerenga.Det her var en helt annerledes periode. Vålerenga dominerte totalt fra start til slutt i denne perioden og heldigvis fikk vi også uttelling med tre scoringer og tomålsledelse. Gutta hadde tydeligvis skrudd litt på siktet og nå satt plutselig skuddene både på mål og i mål. Morten Ask hadde to flotte scoringer og Lindstrøms mål var nok kampen fineste så langt. Nå gjelder det bare for Enga å holde dette nivået også i 3. periode. Slipper vi oss ned, vil Frisk helt garantert komme tilbake i kampen. Denne kampen er vi nødt til å vinne, så nå krysser vi fingrene for at Enga fortsetter der de slapp i denne perioden. Da kommer Frisk til å slite med å snu kampen igjen. Skuddstatistikk 2. periode: 10-8.

17.41: 4-2! Strålende angrep fra Enga. Karterud setter opp Tobias Lindstrøm som knaller pucken opp i krysset!

Vål’enga rir greit av dette undertallet. Bra undertallsspill!

14.02: 2 min Vålerenga. Csiszar for hekting.

12.02: 2 min Frisk og Vålerenga. Dokken og Lindstrøm for roughing. Litt småboksing som dommerne tydeligvis ikke satte pris på.

9.35: 3-2!! Morten Ask smeller pucken i mål i power play! Assist til Csisar og Lindstrøm.

7.50: 2 min Frisk. Hegarty for tripping.

Enga har dominert denne perioden totalt så langt, så utligningen var svært så fortjent.

6.33: 2-2! Morten Ask setter pucken helt opp i redet! Pasning fra Hilt Jørgensen og Trygg.

Rett etter at Frisk ble fulltallige fikk Oppøyen en kjempesjanse. Han kjempet seg igjennom alene mot Dahlberg, men klarte ikke å løfte pucken over skinnene til sistnevnte etter å ha gjort en dragning. Veldig nære.

Vålerenga skaper et par gode muligheter i power play, men klarer dessverre ikke å score.

0.00: 2 min Frisk . Everson for interference. Han fikk en avventende utvisning helt på slutten av 1. periode.

Da er pucken droppet for midtperioden. Kom igjen, Enga!

1. periode:

Første periode er over med stillingen 2-1 til Frisk. Utrolig unødvendig av Vålerenga å ligge under så langt. Kampen har vært jevn, med Vål’enga som det beste laget de siste minuttene. Vi roter det dog til med håpløst forsvarsspill og da scorer Frisk på sine to eneste reelle sjanser i første periode. Enga har to hovedoppgaver i resten av kampen. Begynne å bli litt giftige fremover på banen og slutte å være så utrolig ræva i forsvar i viktige situasjoner. Så enkelt, men akk så vanskelig. Vi sliter fortsatt med å få skuddene våre på mål. Vi kommer til en del ok muligheter, men det hjelper lite når skuddene fyker over og utenfor. 1. Periode: 8-9.

12.55: 1-2. Håpløst backspill av Vål’enga igjen. Bastiansen får to muligheter og setter den siste. Skjerpings, Enga!

12.10: 2 min Vålerenga. Csiszar for tripping.

10.43: 1-1! Flott scoring av Vålerenga. Knutsen spiller fri Mathias Trygg som ikke gjør noen feil alene med keeper. Yes! Assist også til Frisk.

Det er spilt 8 minutter og kampen har vært jevnspilt så langt. Spillet bølger frem og tilbake uten at det har ført til noen særlige sjanser de siste minuttene.

3.29: 0-1. Tidenes enkleste mål. Bastiansen får rusle rundt buret i slow motion og får lurt pucken forbi Søberg. Håpløst forsvarsspill og heller ikke imponerende av Søberg.

Kveldens viktige kamp på Jordal er i gang. Kom igjen, Enga!