Vålerenga banket Lørenskog

Foran et nesten fullsatt Jordal utlignet Vålerenga til 1-1 i kamper mot Lørenskog. Jævlig viktig, og ikke minst jævlig deilig.

Tekst: JonasA/FrodeL     Foto: Line Svalastog

Den andre semifinalen startet forrykende med en heftig første periode, før det kom to perioder uten særlig finspill eller sjanser. Men det er samma faen når Vålerenga vant.

Lørenskog tok kommandoen i første periode og fikk kampens første powerplay etter fire minutters spill. Alle vet at dette er lag vi ikke kan være mye utvist mot, noe vi også så på Lørenskog på mandag. Også denne gangen ble vi straffet. Lørenskog pirka inn 0-1 etter at Søberg mista kontrollen på hvor pucken var. Den verst tenkelige starten på den andre semifinalen altså. I starten var det mye gruff og etter sju minutter skal Ødegaard sendes i dusjen etter en grisetakling på Gunnarsson. Han slapp unna med to minutter i fryseren, men det overtallet utnytta Vålerenga til å komme tilbake i matchen. Trygg satte inn en retur på tennis og vi var like langt. Deilig! Så skjedde det lite en stund før til det gjenstod drøye tre minutter av perioden. Etter et herlig angrep skøyt Juell et lavt skudd på Jaikaitis eller hva han heter, som la en retur rett ut til Hilt Jørgensen som satte den på blank på bakre stolpe. Vi ledet 2-1 da lagene gikk til pause!

Den andre perioden ble langt mindre underholdende. Det tok Lørenskog bare drøye tre minutter å komme seg tilbake i matchen. Scoringen kom etter en stygg tabbe av Søberg, som faktisk må ta begge baklengsmålene på sin kappe. Etter det er det faktisk ikke så mye å melde om fra midtperioden. Lørenskog hadde et skudd på undersiden av tverrligger, mens Vålerenga ikke skapte allverden. Lagene gikk til pause på 2-2, akkurat som i kamp nummer 1 på mandag.

Den tredje perioden var et langt gjesp helt til det var igjen fem minutter. Ræva spill fra begge lag og ikke en eneste sjanse. Men med fem minutter igjen kom Vålerenga til en sjelden sjanse. Skauens keeper gir nok en retur og Fischer plukka opp pucken. Jaikaitis svømmer nede på isen, mens Fischer elegant tar en runde rundt og vipper den over keeper med backhand. Det tar helt av på Jordal og vi leder 3-2. De siste fem gikk så sakte at man skulle tro det var kødd, men Lørenskog klarte ikke å skape noe før de tilslutt tok ut keeper med under minuttet igjen. Det hjalp ikke en dritt. Vi vant 3-2! Det er så deilig

1-1 i kamper. Neste kamp på fredag i Lørenskog ishall.

3. periode:

Kampen er over. Vi vant 3-2! 1-1 i kamper.

36 sekunder igjen. Dropp i Engas sone. LIK har bedt om timeout og har tatt ut keeper.

1. 25 igjen og Lørenskog spilte akkurat pucken til icing. Sykt spennende her!

15.08: 3-2!!! Jada!! Magnus Fischer får tak i en retur, Han bruker kaldt nok den tiden han trenger for å gå rundt en liggende Jakaitis og legger den opp i taket med en backhand! Assist til Csiszar og Knutsen.

Lørenskog klaret med nød og neppe å ri av undertallet. Først var Lindstrøm utrolig nær med en styring, før Csisar nesten klarte å overliste Jakaitis.

10.09: 2 min Lørenskog. Lagstraff for å ha for mange spillere på isen.

3.40: 2 min Vålerenga. Lagstraff for å ha for mange spillere på isen. Veldig unødvendig!

2.38: 2 min Lørenskog. Henriksen Brekke for krysstakling.

Da er vi gang med tredje periode. Kom igjen, Enga!

2. periode:

Andre periode er over med stillingen 2-2. En litt rotete periode fra Vålerengas side. Noe av grunnen til det er den merkelige dømmingen som gjør at lagene sjeldent spiller 5 mot 5. Vi får dog ikke til det samme offensive spillet i denne perioden som det vi klarte i 1. periode. Dette gjør at det ikke var mange store sjanser for Vål’enga i midtperioden. Lørenskog hadde et par store muligheter, blant annet skuddet i tverrliggeren, men heller ikke de klarte å skape så mye. Kvalitetsmessig var dette et steg tilbake i forhold til den første perioden, men spenningen kan ingen klage på her på Jordal. Og noe mindre kommer ikke den spenningen til å bli utover i tredje periode. Forhåpentligvis får vi se et Enga-lag tilbake på nivået de hadde i begynnelsen av kampen i neste periode. Skuddstatistikk 2. periode: 8-11.

Med drøye minuttet igjen av perioden satte LIK pucken klink i tverrliggeren. Der er vi nær å havne under. Hadde vært utrolig surt!.

15.12: 2 min Lørenskog. Sterner for interference. Nå kunne ikke dommerne unngå å ta utvisning.

14.13: 2 min Vålerenga. Karterud for usportslig oppførsel. Helt uforståelig! Ingen skjønner noe her på Jordal. Denne gangen blir det altså power play til Lørenskog. Dommerne gjør fortsatt det de kan for å hjelpe Lørenskog.

Drøye halve perioden spilt nå og stillingen er 2-2. Spillet bølger frem og tilbake i stor fart. Spennende på Jordal nå!

Vålerenga rir greit av dette undertallet.

4.04: 2 min Vålerenga. Lindstrøm for tripping.

3.15: 2-2. Utrolig keepertabbe av Søberg! Lørenskog bare lemper pucken inn på ham, løst fra skrått hold. Søberg klarer dog på merkelig vis å slippe inn skuddet. Så kjipt!

Lørenskog går rett i angrep og setter pucken via tverrliggeren og over. Virket ikke som om Søberg hadde helt kontroll der.

Da er pucken droppet for midtperiode. Kom igjen, Enga!

1. periode

Første periode er over med stillingen 2-1 til Vålerenga. Vi kan ikke annet enn å si at det er en svært fortjent ledelse. Selv om kampen i seg selv har vært veldig jevn, er det utvilsomt Vålerenga som har skapt de største sjansene i denne perioden. Sannsynligvis hadde ledelsen vært større hvis dommerne hadde gjort jobben sin og turt å ta de utvisningene de skulle på Lørenskog-spillere. Uansett hard et vært en bra periode fra Vål’engas side. Lørenskog er et godt lag og ligger tungt på innimellom, men har skapt få store sjanser. Enga har derimot skapt ganske mange gode muligheter og vi har fått uttelling på to av dem. Vi må bare fortsette i samme sporet og luke helt ut de farlige pasningene der bak, som vi dog bare har sett et par eksempler på i første periode. Skuddstatistikk 1. periode: 13-14.

16.06: 2-1! Radsmus Juell kommer skrått måt LIKs mål. Han skyter og på returen smeller Anders Hilt Jørgensen inn pucken! Assist også til Frisk.

Det har vært høy fart i kampen så langt. Her er det ingen lag som har lyst til å tape!

Vålerenga har skapt et par sjanser i power play, men klarer ikke å få pucken i mål. Både Ylven og Karterud har muligheter der.

For øvrig kan vi opplyse om at Gunnarsson er tilbake på isen. Veldig bra!

12.09: 10 min Lørenskog. Strøm for dårlig oppførsel. Bare personlig straff. Utrolig feigt av dommerne  å ikke dømme 2 min til Lørenskog.

11.47: 2 min Lørenskog. Horesønn for tripping.

8.46: 1-1! Etter flere muligheter får vi endelig satt pucken i mål! Det var Mathias Trygg som fikk slått inn pucken på tennis. Assist til Knutsen og Frisk.

4.42: 2 min Lørenskog. Ødegaard for interference. Skammelig dømming her! Gunnarsson blir skadet av Ødegaard etter at han kommer fra blindsonen. Skulle i hvert fall vært 5 minutter.

6.22: 2 min Vålerenga og Lørenskog. Follestad Johansen og Henriksen for roughing. Folle vant enkelt den lille kampen. Stemningen tar seg opp på Jordal.

4.48: 0-1. Søberg mister kontrollen på hvor pucken er etter et skudd. Dahlstrøm får dermed en enkel jobb med å putte pucken i det åpne buret.

4.09: 2 min Vålerenga. Gunnarsson for tripping.

Kampen er  i gang. Få ledige plasser på Jordal og godt trøkk på tribunen.