Tap i kvartfinale 2

En ny jevnspilt kamp som denne gangen vipper feil vei. Det står nå 1-1 i kamper. Neste kamp spilles tirsdag.

Tekst: JonasA/FrodeL      Foto: Kenneth Myhre

Vålerenga skulle koble grepet om semifinaleplassen i ettermiddagens kamp mot Frisk. Slik gikk det ikke og isteden har Frisk nå fått tilbake hjemmebanefordelen sin.

Vålerenga gikk ut i høyt tempo og satte press fra start. Det resulterte i et overtall allerede etter 40 sekunder. Halvannet minutt ut i det satte Fredrik Csisar inn kveldens første scoring. Bra spill og fint satt av Fredrik. Men gleden var kortvarig. For bare sekunder etter scoret Frisk ut av ingenting og vi var like langt. Halvveis i perioden fikk vi et nytt overtall. Også denne gang ble det scoring, men denne gang feil vei. Frisk scoret i undertall og plutselig lå vi under. Det virka jævlig unødvendig. Resten av perioden var tett og jevn. Frisk virket likevel mest på hugget og ga bort flere solide brikker uten å få noen i retur. Lagene gikk til første pause på stillingen 1-2

I midtperioden var Vålerenga klart best, men også denne perioden vant gjengen fra Asker. Målet kom med 17 sekunder igjen av perioden og det så blytungt ut før den siste perioden. Før det hadde blant annet Vålerenga hatt to skudd i stolpen og flere store sjanser til å utligne. Men det ville seg ikke og det så mørkt ut da lagene gikk til kveldens andre pause.

Den tredje perioden startet jevnt og sjansefattig. Frisk hadde et skudd i stolpen alene med Søberg, mens våre gutter ikke skapte allverden. Og sånn fortsatte det lenge. Det var dødt både på isen og på tribunen, så Frisk kontrollerte kampen inn uten særlige problemer. Første antydning til tenning kom med halvannet minutt igjen av kampen. Da ga Ylven en stakkar fra Asker to tette, og borte var han. Vålerenga trykka på enormt etter dette og reduserte til 2-3 med 39 sekunder igjen og Søberg ute av buret. Trykket fortsatte og vi skaper to enorme sjanser til utligning, men scoringen kom ikke og Frisk vant 2-3. Det står nå 1-1 i kamper.

3. periode:

Kampen er over. Vi tapte 2-3. 1-1 i kamper.

Ny kjempesjanse 12 sekunder før slutt, men Lindstrøm klarte ikke å løfte pucken over Dahlberg.

19.22: 2-3! Endelig satt den. Men er det for sent? Jonas Oppøyen scoret på pasning fra Karterud og Lindstrøm.

Enga har sjanse på sjanse, men pucken vil ikke inn.

1.30: Blir boksekamp mellom Laumann Ylven og Eikin Andresen. Ylven knuser bonden fullstendig! Begge får 5 min pluss video. Enga har for øvrig tatt ut keeper.

4.30 igjen og kampbildet er det samme. Enga trykker på uten å skape de helt store

sjansene. Begynner å se mørkt ut.

13 minutter spilt og Enga fortsetter å trykke på. Dahlberg i Frisk-buret ser dog ut til å være veldig tøff å overliste i dag.

Snart midtveis i perioden nå og stillingen er fortsatt 1-3. Det er snart på tide å få satt en puck i mål nå. Vi har hatt et par muligheter de siste minuttene, men har ikke klart å få satt den.

På slutten av overtallet setter Frisk pucken i stolpen bak Søberg. Hadde den gått i mål hadde det nok vært over.

5.24: 2 min Vålerenga. Csiszar for interference.

Kjempesjanse til Enga etter to minutters spill. Pucken sniker seg bak keeper Dahlberg, men blir liggende og danse rett utenfor mållinjen uten at noen får slått den inn. Aaargh!

Da er vi i gang med tredje periode. Kom igjen, Enga!

2. periode:

Andre periode er over med stillingen 1-3. Vålerenga dominerer totalt den første halvdelen av denne perioden. Vi klarer dog ikke å score på tross av to skudd i stolpen. Etter det kommer Frisk mer med i spillet, litt takket være  utvisninger både til det ene og det andre laget. Til slutt klarer de å score i overtall etter at Jonas Knutsen tar en helt unødvendig utvisning. Generelt er kampen fortsatt preget av for mye slurv og unøyaktigheter fra Vålerengas side. Skal vi ha en sjanse til å komme tilbake nå må vi spille som vi gjorde i begynnelsen av denne perioden i hele neste periode. I tillegg må vi bli langt flinkere til å beskytte vårt eget bur og vår egen keeper! Det Enga har vist så langt i kveld holder bare ikke mål! Skuddstatistikk 2. periode: 9-13.

19.43: 1-3. Igjen slipper vi inn mål på at vi ikke klarer å rydde unna pucken foran buret. Frisk ligger på tungt og får til slutt pucken i mål. Nå ser det ikke helt bra ut.

19.18: 2 min Vålerenga. Knutsen for slashing. Veldig unødvendig utvisning.

Enga kommer seg greit igjennom undertallet. Vi er langt bedre til å spille undertall enn overtall…

13.11: 2 min Vålerenga. Lindstrøm for hekting. Veldig billig.

12.50: Badevaktene gir Fischer og Kåsastul 2 minutter hver for litt utveksling av klemmer. Vi spiller 4 mot 4.

Som vanlig er vårt power play horribelt dårlig. Vi har rundspilt Frisk fullstendig de siste minuttene, men med engang vi får én mann mer stokker alt seg. Hva er det som skjer med Enga når vi får overtrall?

9.32: 2 min Frisk/Asker: Kåsastul  for holding.

Nytt stolpeskudd fra Enga rett etterpå! Denne gangen fra Gunnarsson. Nå hadde vi fortjent en utligning.

Sinnsyk sjanse for Vål’enga! Lindstrøm vinner droppen. Karterud får pucken i  slottet. Han smeller pucken i krysstolpen og ut igjen. Millimetere fra utligning!

Stor sjanse til Frisk. En bonde får avslutte fra kort hold. Søberg redder pucken men aner ikke selv hvor den er. Han får til slutt blokkert.

Vålerenga har pucken mye i Frisks sone i overtallet, men klarer ikke så skape noen store sjanser.

1.15: 2 min Frisk/Asker: Hegarty for med vilje å forsinke spillet.

Pucken er droppet for midtperioden. Kom igjen, Enga!

1. periode

Første periode er over med stillingen 1-2. Vålerenga kom klart best i gang i denne kampen og tok helt fortjent ledelsen 1-0 i overtall. Deretter begynner gutta våre å rote det til for seg selv. Først med en altfor enkel styring i en situasjon vi bør ha full kontroll på, før vi slurver i overtall og slipper inn mål der. Det skal bre ikke være lov! Der med hadde Frisk snudd kampen og vi må nok jage scoring i stedet for å kunne spille vårt eget uten det samme presset. Da får vi i hvert fall se hva som bor i dette laget. Forhåpentligvis kommer laget på isen igjen og spiller litt mer skikkelig hockey. Det blir for mye pasningsslurv og personlige feil i den første perioden. Skuddstatistikk 1. periode: 9-11.

Vålerenga har festet grepet på kampen de siste minuttene. Vi ligger altså, helt unødvendig, under 1-2.

12.59: 2 min Frisk og Vålerenga. Saksvik Baar for med vilje å forsinke spillet. Csisar for high sticking. Det spilles 4 mot 4.

Elendig overtall fra Engas side. Får en scoring imot og klarer ikke å få et eneste skudd på mål selv.

9.41. Csisar mister pucken på blålinja. En bonde får stormet igjennom. Søberg redder først, men returen spretter i mål. Da har Csisar scoret ett og gitt bort ett mål.

9.27: 2 min Frisk/Asker. Gaarder for hekting.

02:55. 1-1. Frisk svarer direkte. Det står 1-1 på Jordal. Faen! Veldig unødvendig scoring, der vi alt for enkelt slipper en bonde først på pucken fremfor vårt mål og han styrer inn pucken.

02:17: Mååååål 1-0. Fredrik Csisar banker inn 1-0 i det nevnte overtallet og vi har fått en perfekt start på kampen!

Kampen er i gang og vi får kampens første powerplay allerede etter drøyte 40 sekunder.