Overblikket: Røket sikring, kamp og konkurransen

Det er stille før stormen, stormen i Stjernehallen(!); der møtes som kjent Stjernen og Vålerenga førstkommende torsdag. Da henger vi oss litt opp i et intervju med Bergentrener Pål Erik Glomsaas av mangel på noe bedre å bruke tida på inntil da…

Glomsaas, som tydeligvis har røket en sikring eller to, mener kort sagt at Bergen har større potensiale enn Vålerenga. Hvilken kalkulator, og ikke minst hva slags formel, han bruker er uvisst, men vi antar at det i det minste er sterke medikamenter involvert her i tillegg til sikringsbrudd. Det tas som kjent ikke dopingprøver av trenere.

Men hold an litt…

Hvis man bruker riktig formel, eller rettere sagt forholdstall, så kan fyren være inne på noe. Vi skal i det mintse gi ham rett i at Bergen har potensiale. Og med Tore Christensen på laget, han som eier Stavanger Oilers ja, kan det hende at de blinde høna har funnet korn… Bergen har et uforløst potensiale. Akkurat som for Vålerenga i Oslo.

Men fakta er at Vålerenga selvfølgelig har større potensiale mål i antall hoder. Og det fakta at det er en ny hall som begrenser oss. En ny hall som nå er på vei. Oss bekjent er det ingen ny hall på vei i Bergen.

Ferdig snakka.

Vi kunne anbefalt Glomsaas å ta seg en pille, men det skal vi ikke, han har tydeligvis fått nok sådane… Uansett fremstår han som yr og euforisk; kan hende kvaliken fort bringer ham ne på hard betong igjen.

For øvrig ønsker vi (sic!) Bergen velkommen i toppdivisjonen om de noen gang skulle klare å kvalifisere seg sportslig. Da bør de ikke kikke til Brann. Men kjenner vi bergensere rett så ødelegger de dette for seg selv. Bare vent og se. Vi tror ikke på Bergen.

Hele intervjuet med Glomsaas kan du lese her hos SportsNorge.

Kamp torsdag

18:30 braker det løs torsdag kveld, en meget vanskelig bortekamp mot Stjernen. Bak oss ligger det ydmykende tapet mot Lillehammer sist lørdag, og det svir enda. Vi håper det svir hos Sankt Hallvards menn også. Det trengs. Litt kløe og svie i suspen, og vips går det en faen i dem. For å hjelpe det til å gå en faen i seg hjelper det i følge oss å ha en liten djevel i suspen.

Vålerenga har lite å spille for med mindre Sparta taper for Storhamar tirsdag aften. Taper Sparta finnes det fortsatt en teoretisk mulighet for at Vålerenga kan krabbe opp på 4. plass.

Vinner ikke Storhamar, så er det eneste Vålerenga har å spille for å holde nettopp Storhamar bak seg på tabellen.

Hatet mot Storhamar, iblandet (den manglende) sannsynligheten for at Sparta choker helt gjør at vi sier et forsiktig «Heia Sparta». Alt vondt som kan ramme Storhamar er godt nytt.

Sånt fryder vi oss over i en heller trist tabell-hverdag.

Uansett; gutta bør vinne mot Stjernen, og Morten Ask bør ikke spille back.

Opp i ringa!

Konkurransen går…

…så det griner etter. Du har fortsatt sjansen til å delta. Konkurransen finner du her. Kjør på!

God natt pilletriller, hvorhen du er…


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.