Enkel seier på Jordal

Vålerenga-Lillehammer 3-2. Det ble ikke en forrykende kamp på Jordal i kveld, men Vålerenga vant og det er tross alt det viktigste. 4 på rad!

Tekst: FrodeL/JonasA     Foto: Grydis

Vålerenga jaktet sin fjerde seier på rad da Lillehammer gjestet Jordal torsdag kveld. Det ble nok en gang dramatisk med dommerne i søkelyset. Våre gutter avgjorde med 18 sekunder igjen.

Lillehammer startet best de første par minuttene, men etter det tok Vålerenga fullstendig over og skapte kveldens første store sjanse da uret viste nesten 5 minutter. Sjansene fortsatte å komme og de var store, men uttellingen uteble. Isteden fikk Lillehammer et overtall etter en jævlig unødvendig utvisning av Ask. Det endte med scoring og vi lå under 0-1 etter drøye 8 minutters spill. Etter scoringen var det dårlig en god stund før vi fikk vårt første powerplay med drøye 5 minutter igjen av perioden. Det overtallet var ikke allverden før vi fikk satt opp spillet med noen sekunder og da kom også utligningen. Oppøyen satte den inn og det var svært fortjent. Mer skjedde ikke i den første perioden og lagene gikk til pause på stillingen 1-1

Andre periode startet med et massivt press fra Vålerenga. Allerede i det første byttet burde vi tatt ledelsen, men skuddet fra Ylven ble reddet av keeper. Sekunder etter fyrte Lindström av en rakett i retning krysset, men Johansen i Lillehammer-buret var med på den også. Etter at vi hadde skapt mye i et overtall også kom tilslutt uttellingen i spill 5 mot 5 etter ca 8 minutters spill i andre periode. Og for en scoring det var. Karterud vartet opp med det som må være en av sesongens assister da han drar hele Lillehammer og spiller Frisk på helt blankt kasse. 2-1!

Resten av den andre perioden var ganske sjansefattig og uten noe særlig trøkk. Vi var fortsatt best, men de helt store sjansene uteble. Inn i siste periode ledet vi 2-1.

Den tredje perioden fortsatte der den andre slapp, nemlig uten noe å melde om. At det stod 2-2 i skudd etter 10 minutter av perioden forteller mye om hvordan det var. Ingen lag skapte sjanser og det var upresist pasningsspill fra begge lag. Vi ledet kampen og levde greit med det, selv om underholdningen for et godt besøkt Jordal bare var så som så. Med drøye 4 minutter igjen av kampen ble det litt tempratur i kampen. Først ble Vålerenga snytt for et soleklart overtall, så fikk Lillehammer et billig overtall i retur sekunder etter. Det endte selvfølgelig med utligning 2-2. Møkkadommer!

Med 2 minutter og 11 sekunder fikk vi en glimrende mulighet til å avgjøre kampen etter at en Lillehammer-spiller vippa pucken over vantet og da kunne ikke dommerne unngå å dømme utvisning. Med 18 sekunder igjen på klokka ble det igjen dramatikk. Vålerenga satte pucken i mål etter en situasjon der Gunnarsson treffer pucken med kroppen ser det ut som. Dommerne visker ut målet, men etter mye om og men bestemmer de seg for å se den på video. Videodømming går som kjent aldri i vår favør. Men i disse juletider finnes det unntak. Scoringen ble godkjent! 3-2! Jævla deilig.

Vi slår Lillehammer uten særlige problemer. Nå venter Stjernen på lørdag før en pause

3. periode:

Kampen er over. Vi vant 3-2!!

19.56. 2 min Vålerenga. Ask for med vilje å forsinke spillet.

19.42! 3-2! Filip Gunnarsson scorer med overkroppen etter en retur. Dommerne bruker en evighet på å se på video, men til slutt godkjenner de målet! Assist til Csiszar.

17,49: 2 min Lillehammer. Bakken for med vilje å forsinke spillet.

16.24. 2-2. Så ender det med at Lillehammer scorer det som ser ut som et klart offsidemål. Dommerne ser ut til å gi Lillehammer poeng her.

15.41: 2 min Vålerenga. Ask for hektng. Svak dømming. Dommerne overser en soleklar utvisning da Fischer blir dratt ned. Istedet får Ask en veldig billig utvisning.

6 minutter igjen av perioden nå og det er ikke så mye som skjer i form av sjanser. Enga spiller på det sikre og spiller pucken ut i midtsonen. Lillehammer har ikke foreløpig klart å legge noe særlig press på oss. Det er dog bare ett mål som skiller.

Veldig godt undertall av Enga! Lillehammer kom aldri inn i sonen vår.

9.01: 2 min Vålerenga. Knutsen for high sticking.

Veldig svakt power play av Vålerenga. Vi kom egentlig aldri inn i sones til LIK.

2.24: 2 min Lillehammer. Bakken for holding.

Pucken er droppet for tredje periode. Kom igjen, Enga!

2. periode:

Andre periode er over med stillingen 2-1 til Vålerenga. Også denne perioden har Vål’enga vært det klart beste laget. Vi tok da også ledelsen ved et strålende mål der Jørgen Karterud fikk vist noe av det som bor i ham. Enga styrer banespillet og tilbringer mye av spillet i Lillehammers sone. Problemet er fortsatt at vi ikke scorer på mange nok av mulighetene våre. Vi burde hatt en eller to scoringer til så langt for at sjanseuttellingen kunne sies å være ok. Lillehammer satser på kontringer og Vålerengas feil. Dessverre så er det ikke sikkert det er noe dum taktikk. Enga ga også denne perioden bort flere muligheter til LIK, men Søberg var heldigvis med på notene. Skuddstatistikk 2. periode: 10-8

19,18: 2 min Lillehammer. Jensen for slashing.

Enga rir unna undertallet. To minutter igjen av perioden nå og vi leder 2-1.

15.19: 2 min Vålerenga. Oppøyen for tripping. Utrolig billig.

Vi beklager at det er litt få oppdateringer i denne kampen, men Jordals sagnomsuste nett er ikke på vårt lag i dag.

11.32: 2 min Lillehammer og Vålerenga. Rosengren for krysstakling. Ask for å holde motstanders kølle.

8.19: 2-1! For et mål! Jørgen Karterud holder lekestue med LIK-forsvaret, holder igjen og holder igjen helt til han serverer Andreas Frisk på åpent mål. Han kan ikke unngå å score. Assist også til Lindstrøm.

Lillehammer er fulltallige etter at vi skapte noen store sjanser i det overtallet. Blant annet en situasjon der pucken dansa på linja bak en utspilt Johansen i Lillehammer-buret. Dessverre fikk de slått unna.

03.59: 2 min Lillehammer. Rosengren for hekting

Perioden er i gang og Vålerenga skaper en stor sjanse allerede i første bytt. Keeper redder forsøket før Ylven. Sekunder etter fyrer Lindström avgårde en puck som keeper såvidt får spaken på. Vi kjører på fra start

1. periode:

Første periode er over med stillingen 1-1. Vålerenga var totalt dominerende det meste av perioden, selv om vi falt litt i sammen de siste minuttene (etter utligningen). Enga skapte flere gode sjanser de første minuttene og burde ha ledet med et par mål allerede da Lillehammer fikk mål på sin første sjanse, i overtallsspill. Vål’enga fortsatte å eie kampen også etter dette. Til slutt fikk vi uttelling akkurat i det LIK fikk fullt lag etter et undertall. Etter utligningen så det ut som om Enga slapp seg ned og var fornøyde med perioden. Det førte til et par store Lillehammer-sjanser på slutten. Med litt uflaks der hadde ligget under til første pause. Forhåpentligvis er vi tilbake der vi startet kampen i neste periode. Skuddstatistikk 1. periode: 10-8.

Etter scoringen har kampen vært litt rotete. Nylig rotet Frisk det til for seg selv og ga LIK en stor sjanse. Det er den eneste muligheten de har hatt utenom scoringen.

16,30: 1-1! Jada! Endelig satt den. Mathias Trygg setter opp Jonas Oppøyen rett foran mål og han får endelig hull på keeper Johansen. Assist også til Csiszar.

14.30: 2 min Lillehammer. Jensen for hekting.

Litt over halvspilt første periode og Enga ligger inder 0-1. Vi har skapt ganske mange gode muligheter, men vi har dessverre ikke klart å sette noen av dem. Det er rett og slett for dårlig! Enga har vært det dominerende laget så langt, men ligger altså under.

8.12. 0-1. Sinnsykt flaksemål. Et ufarlig skudd treffer en LIK-spiller og spretter inn. Veldig ufortjent!

7.01: 2 min Vålerenga. Ask for interference.

De første 5 minuttene har Vålerenga skapt flere muligheter, først ved Knutsen og så med rekka Ylven, Lindstrøm, Karterud der de to sistnevnte var nære ved å score.

Da er vi i gang med kveldens kamp på Jordal. Kom igjen, Enga!

Formlaget Vålerenga tar i mot Lillehammer til det som er siste hjemmekamp før juleferien. Juell og Mørk er fortsatt ute med skader, de har fått besøk av Spaberg Olsen som også er ute. Ellers er det samme lag som vant greit mot MS på søndag. Vi satser på at fjerde strake seier kommer på Jordal i kveld.