Før Oilers hjemme

Torsdag kveld er det duket for toppoppgjør for Vålerenga. Toppoppgjør. Kjennes ut som en liten evighet siden vi kunne la de ordene rulle på tunga. Petter Thoresens sympatiske mannskap gjester kulturhovedstaden selv – Jordal Amfi. 

Tekst: RobinG og JonasA // foto: Eivind Hauger


Vålerenga har fått en meget godkjent start på sesongen. Det startet med en kruttsterk 2-0 seier på Hamar i serieåpningen. Et frustrert «mætt fjøs» måtte bøye seg i støvet. Da så man konturene av et lag som virkelig ville gjøre det idrettsklisjeen sier – nemlig å blø for drakta. Ingen stjerner, ingen primadonnaer, ingen utskudd i det som virker å være en jævlig sammensveiset spillergruppe. En sulten gjeng, hovedsaklig fra Oslo Øst, der alle drar i samme retning.

I kampen etter gikk man på et forsmedelig tap i Askerhallen i det uret går. Surt, i hvert fall når man føler man har kontroll i to perioder. Siden den gang har man ikke sett seg tilbake. Fire strake seier mot henholdsvis Sparta, M/S, Lillehammer og Stjernen. 13 poeng – fem bak serieleder Oilers med en hengekamp er fasit etter seks serierunder.

Som vi alle vet liker hele landets stjernegalleri fra vestlandet seg dårlig når klappere, høye hæler og bobler i glassene er bytta ut med rotter, inngrodd svettelukt og lunken cola i den skumle hovedstaden. Og selv om fjorårets mester kommer til Oslo som favoritt er det ingen tvil om at dette er en kamp de ikke gleder seg til. Det skal ikke være gøy å komme til Jordal som bortelag, spesielt ikke hvis du er så høy på deg selv at det har rent over for lengst.

Og der de absolutt toppene kanskje mangler i årets Vålerenga-lag er det ingenting å si på innsatsen og gutsen laget besitter. Kanskje akkurat det som trengs når vi skal møte det beste laget på papiret og som vi ikke klarte i fjor. Vi vet også at Oilers mange ganger har mista huet på Jordal etter et par mål i mot eller at dommerne ikke ligger på de vanlige 80/20 i deres favør. Det hjelper nok heller ikke på at de for under to døgn siden røyk ut av CHL hvis de skulle komme bakpå torsdag kveld.

Får Vålerenga en god start kan det altså blir en riktig så trivelig kveld på Jordal. En god start og skikkelig trøkk på tribunen tror jeg kan være nok til å vippe denne kampen i vår favør. Da blir det sutring og etterslenger som bare Oilers kan til hornet går for siste gang. Tre poeng blir i Oslo og Thoresen griner i media etter kamp. Det er bare å glede seg.

I kveld er det ingen grunn til å bli hjemme. Skulle du mot alle odds ha en god nok grunn til å bli hjemme eller andre steder, så sender selvsagt Klanens Web Radio kampen. Rune «Hjesus» Julsvik og Robin Grov er radarparet for kvelden. Kampen vil også dekkes live i skriftform her på klanen.no. Du kan alså både lese og høre om alt som skjer på isen. Der har du svaret på hvor uttrykket i pose og sekk kommer fra.

Drep dem Vål’enga, drep dem!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.