Overblikket: Ny gammel back til Vålerenga Ishockey

Det er tradisjon tro stille som i graven fra Vålerenga Ishockey sommerstid. Det vil si, plutselig kom det en nyhet, og det i selve fellesferien. Nå står ikke påsken til Dovre!

Ok, ok. Vi skjønner at også administrasjon og støtteapparat trenger ferie, det er tross alt en lang og intensiv hockeysesong som ligger bak og foran. Vi tåler litt stillhet, i hvert fall så lenge stillheten brytes av godt nytt – og godt nytt er det denne gangen, det blir gjensyn med en gammel røver av en back.

Andreas Frisk har igjen signert for Vålerenga Ishockey. Frisk er 31 år ung og svensk, og spiser dermed opp en utlendingeplass. Frisk er en mer enn habil back, og da får vi si det er ok, det er på backsiden det har knepet som mest nå foran en ny sesong med Sørviks og Espelands avgang. Hilt Jørgensen har heller ikke signert for en ny periode hos Sankt Hallvards menn.

Men Andreas Frisk da… Han var sist i Vålerenga i 2008/09-sesongen. Han kommer nå fra franske Briançon, og det året han hadde i Vålerenga spillte han 42 kamper i grunnspillet, scoret 5 mål, hadde 11 assists og 28 minutter i fryseboksen. I sluttspillet spillte han 17 kamper, leverte ett mål, to assist og 10 minutter i fryseboksen.

Andreas Frisk ble Norgesmester med Vålerenga 2009.

Sist sesong i Briançon spillte han 26 kamper i grunnspillet, scoret ett mål, hadde 7 assists og en +/- på +19. 28 minutter satt han utvist. I sluttspillet ble det 8 kamper, 1 mål og to assists, null minutter og +2 i +/-. Helt greie tall der altså.

Men er det gode nok tall? Det er vanskelig å si, eller nei. For Vålerenga i nåvrende back-situasjon er tallene ok. Og med Frisk’ rutine samt kjennskap til klubben fra før er dette en ok signering. Men tallene er ikke gode nok i forhold til Daniel Sørvik, ergo må Frisk opp et par-tre hakk i forhold til tallene fra sist sesong.

Men det skal gå bra spår vi. GET-Ligaen er dårligere enn der han var, og da spår vi ta det renner inn både direkte og indirekte, og at han deler ut noen saftige ørefiker til Storhamars overivrige spillere.

– Andreas er en allround back – er på jobb hver dag. Han er i tillegg en back uten store svakheter, og vi var veldig fornøyd med han sist gang han var her. I tillegg er han er en bra fyr også utenfor isen, sier Espen Knutsen til vif-hockey.no.

Og om forventningene til Andreas Frisk sier Shampo nøkternt:

– Vi forventer at han er vår ledende back, som møter opp på jobb hver dag og bidrar med sin rutine og erfaring.

Vår ledende back der altså. Vi får nå se… Det er lett å tolke det utsagnet rett i boksen for at vi ikke skal hente flere backer, og hvis det stemmer går man tilbak på utsagnet fra i våres hvor man skulle hente to transatlantiske slike. Det er i så fall synd.

Frisk på sin side sier dette til vif-hockey.no om hvorfor han kommer tilbake:

– Først og fremst fordi jeg trivdes veldig bra sist, og siden jeg forlot Vålerenga har jeg alltid tenkt tilbake på tiden i Oslo. Jeg ville på et eller annet tidspunkt tilbake og i sesongen som var når jeg spilte for Briancon i Frankrike snakket jeg med min agent om at jeg ville tilbake til Vålerenga.

Og om seg selv som spiller sier Frisk følgende:

– Jeg er en to-veis back, og med min erfaring etter spill på høyt nivå i lang tid så håper jeg også å kunne hjelpe mange av våre yngre spillere i laget. Videre så er det jo klart at jeg ønsker å utvikle spillet mitt videre, men fokuset mitt ligger i hovedsak på å være en så stabil back som mulig, møte opp på jobb hver dag og jobbe hardt både offensivt og defensivt.

Uansett ønsker vi Frisk velkommen tilbake, og ser er enn gjerna at fyller hullet etter spesielt Sørvik.

Hullet etter Espeland må også fylles, men med tanke på den sesongen Espeland har bak seg så kunne selv Overblikket gjort en like bra jobb. Ærlig talt; Espeland fungerte ikke før for landslaget i VM – og det hjalp Vålerenga lite.

Nok om det.

Nok om det meste for denne gang faktisk.

God natt flere forsterkninger, hvorhen dere er…


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.