Oslo-OL gikk til helvete, hva da med nye Jordal Amfi?

Høyre sin stortingsgruppe valgte å ikke gå inn for statsgaranti for Oslo-OL i 2022. Det medførte at Oslo kommune trakk søknaden om statsgaranti og statstilskudd i går kveld, det blir dermed intet OL i hovedstaden vår i 2022. Hva skjer så med kommunens planer om å bygge nytt Jordal Amfi? 

Tekst: EspenB // foto: biofa.no


Den største forutsetningen for å bygge nytt Jordal Amfi var at Oslo fikk OL i 2022. Skuffelsen antok derfor gigantiske proporsjoner i går kveld da det ble klart at Oslo trakk søknaden. Folk var i harnisk på sosiale medier og ukvemsordene haglet – fra bla andre meg sjøl. Jeg var sint og skuffa. Nå gikk jo Oslos nye hockeystorstue fløyten, Vålerenga måtte spille på Jordal til taket falt ned og klubben måtte så legges ned etter det. En ren katastrofe for min elskede klubb.

Jeg synes det er oppriktig tragisk at verdens rikeste land ikke tar seg råd til å holde OL, men jeg skal la den ligge. Klanen.no er om Vålerenga  for Vålerengasupportere, så da ser vi på hva vi kan forvente av de som leier ut begredelige Jordal Amfi til oss – Oslo kommune.

Etter at Oslo trakk søknaden har både byrådsleder Stian Berger Røsland og ordfører Fabian Stang vært ute i media for å forsikre oss om at anleggsplanene Oslo hadde i forbindelse med søknaden skal videreføres. Det innebærer at Jordal Amfi skal bli ny likevel.

Hurra!

Ordføreren og byrådslederen sier sogar at arbeidet med nye Jordal Amfi skal prioriteres og at Jordal er noe av det aller første de tar tak i.

Hurra!

Det høres jo aldeles strålende ut – isolert sett.

Jeg håper inderlig at det betyr at planen om byggestart 2017 og ferdigstillelse 2019 blir stående. Politikerne forteller at ting kommer til å ta lenger tid nå som Oslo skal finansiere alt alene.

Jeg håper det ikke gjelder Jordal, amfiet skal jo prioriteres og er samtidig ett av de mest falleferdige idrettsanleggene i Oslo. Alle kan historien til Jordal Amfi nå, så jeg skal ikke ta den en gang til.

Jeg er nøktern optimist. Jeg er redd lovnadene som kom i går kveld bar preg av populisme og forsøk på å redde ansikt. Det er ikke tvil om ar Oslo kommune og høyrebyrådet gikk på en kongesmell i går. De fikk tilogmed smellen i trynet av sine egne.

Samtidig er det sånn at Jordal er helsefarlig og snart ramler ned, og det ser ut til at Oslopolitikerne endelig har fått det med seg. Jeg er kanskje i overkant naiv av natur, men jeg er altså nøktern optimist til at tidsplanen blir stående.

Og så var det den lille innvendingen med at det tok Vålerenga Fotball 9 år bare  å få tak i tomta de ble lovet da. 9 år er lenge.

Her er ting likevel annerledes. Det er Oslo kommune som skal bygge og drifte nye Jordal Amfi. Vålerenga Hockey skal – som i dag – være leietager. Det gjør ting enklere, så lenge det er politisk vilje til å få til nye Jordal Amfi.

Nå er det opp til byråd og  kommune å vise at de faktisk legger handling bak fagre ord.

Det er viljen det står på. Vil Oslo kommune bygge nytt så klarer de det. Selvsagt gjør de det.

Så får vi se da vøtt, om byrådsleder og ordfører er menn eller mus.

Vis dere som menn Fabian og Stian, sørg for at Vålerenga spiller på ny is seriestart 2019. Dere tryna kraftig i går og jeg tror faktisk ikke at dere har råd til å drite dere ut en gang til.


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.