Johan Bauer gir jernet: Vi leter etter det positive…

Bortekamper mot lagene som forventes å ligge på øvre halvdel av tabellen er alltid vanskelige. Men det blir ikke noen enklere oppgave at Sankt Hallvards menn ikke er med fra start. Det var de ikke i Sparta Amfi lørdag.

Tekst: Johan Bauer

For det tok ikke mer enn 9 – ni – sekunder før Sparta hadde sin første sjanse, og i løpet av de grovt regnet neste 51 sekundene rystet de Vålerenga. Og det var nok til å holde “iskrigerne” nede resten av kampen. Resultatet lyver ikke.

For Vålerenga ble redde og nervøse av Spartas blitz-start, og gikk resten av kampen rundt og så seg over skulderen. Grovt skissert.

Det har ikke noe for seg å gnåle om alt det dårlige. Det er for mye. La oss heller lete med lupe etter noen positive ting…

Andreas Stene var plassert som center. På tross av havariet gjorde han faktisk en relativt god figur, og han så ut til å trives langt mer. Det er godt jobba med tanke på at nær sagt alle lagkamerater var mentalt hjemme i sofaen med pizza i labben lenge før 1. pause.

En som heller ikke gnagde late-som-pizza i late-som-sofaen var Brian Ihnacak. Fyren leverte hauger av giftige pasninger, viser stor dyktighet i å forutse spillet, og ikke minst gjorde han så “iskrigerne” slapp det enda mer ydmykende og ikke score mål. Ihnacak kommer til å bli en hit – forutsatt at laget våkner.

Vi nevner Bröms også. Egentlig mest fordi han fikk bestemannspremien, men da har sikket noen sett mer enn oss av ham. Ok da, han skal få for assisten til Ihnacak, den var grei. Takk.

Sørvik la andrepasset til Ihnacaks scoring. Vi sier ikke mer om hans samlede innsats i kampen.

Det spennende nå er hva som skjer mot Färjestad tirsdag. Vil Sankt Hallvards menn fortsette den gode trenden fra de andre CHL-kampene? …og i så fall; hvorfor i all verden gjør de ikke det samme i GET-Ligaen?

Og så kommer MS på besøk hjemme på Jordal torsdag… Det kan bli en skummel affære uansett resultat i Karlstad. Vålerenga har så og si alltid vært under pari når man har kommet hjem fra Europa-spill.

Det hadde vært typisk om MS dro fra Jordal med poeng torsdag.

Og det er hva vi mener om den saken.

Comments are closed.