Så jævla enkelt. Igjen!

Vålerenga-Storhamar 6-1 Vålerenga kom best i gang på Jordal i kveld. Horrible dommere slapp Storhamar inn i kampen igjen, men Vålerenga sto distansen. Vi vant fortjent og leder 3-0 i kamper.

Tekst:EspenB/Frodo

Første periode ble helt annerledes enn i de to første kampene. Vålerenga starta å spille hockey allerede fra første dropp. Storhamar var blasse og vi leda komfortabelt 2-o da peioden var over. Skuddstatistikken ble 12-3 og de løsna aldri noe skikkelig skudd på mål. Stefan Espeland og Tobias Lindstrøm laga kremmerhusene.

Andre periode ble kjedelig og det var mye skyving av puck fra begge lag. Vålerenga la oppskriftsmessig på til 3-0. Daniel Sørvik leverte scoringa. Plutselig bestemte hoveddommerne Ole Stian Hansen og Kronborg at de skulle lage litt spenning og sendte to Vålerengaspillere i fryseboksen helt umotivert. Storhamar klarte å score med to mann mer på isen.

I tredje periode været Storhamar blod og åpnet friskt. De klarte ikke å generere seriøse avslutninger og Vålerenga fikk etterhvert overtall. Bang og det sto 4-1 ved Fredrik Csisar. Ikke før vi var ferdig med feiringa var Morten Ask frempå og økte til 5-1. Med minutter igjen på klokka viste Stefan Espeland at han er landslagsmateriale og satt nok en pinne. 6-1.

Vålerenga var igjen noen hakk bedre enn Storhamar og vant fortjent. Dagens VIF-gutt ble Stefan Espeland.

Under følger vårt Live-referat.

3. periode:

Kampen er over. Vi vant 6-1! Espeland ble kåret til bestemann.

18.19: 2 min Storhamar. Blakseth Huse for slashing. Veldig bra undertall av Enga som tvinger frem utvisningen.

16.43: 2 min Vålerenga. Sørvik for krysstakling. Hamar-Hansen bruser med fjæra…

15.25: 2 min Vålerenga. Cocozza for roughing.

14.37: 6-1! Mannen med det legendariske skuddet slår til igjen! Stefan Espeland smeller pucken i mål fra blålinja. Assists fra Hilt Jørgensen og Olden.

13.23: 2 min Storhamar. Skadsdammen for hekting. Får med en 10-minutter for dårlig oppførsel på kjøpet.

10.52: 5-1! Så kommer plutselig Morten Ask seg alene igjennom mot Johansen og scorer sikkert. Kampen er avgjort! Assists fra Gunnarson og Olden.

10.22: 4-1! Strålende mål av Enga! Det er Fredrik Csisar som til slutt setter pucken i krysset bak en sjanseløs keeper. Flott pasning fra Trygg.

6 minutter spilt og det ser greit ut for Enga så langt. Vi har taket på kampen uten at vi klarer å skape så fryktelig mye i øyeblikket. Storhamar ser dog mer tente ut enn i begynnelsen av kampen.

1.44: 2 min Storhamar. Andersson for hekting.

Vi er i gang med tredje periode. Kom igjen Enga!

2. periode:

Midtperioden er over med stillingen 3-1 til Vålerenga. Takket være dommerne er det nå en viss form for spenning i kampen igjen. Hamar-Hansen sendte av Enga-spillere for bagateller, mens han lukket øynene for alt hans slektninger fra Storhamar gjorde. Enga klarte i hvert fall å ri av 3 mot 5 på slutten av perioden, sånn at vi fortsatt har to mål å gå på. Første halvdelen av perioden var tam, men etter at dommershowet startet steg temperaturen både på isen og på tribunen. Forhåpentligvis er våre gutter nå skikkelig tente før siste periode. Skuddstatistikk 2. periode: 10-11.

19.23: 2 min Storhamar. Hesbråten for tripping. Måtte jo komme etter at bønda lenge hadde fått spille gris uten konsekvenser.

16.45: Og her fortsetter galematiasen. 2 min Vålerenga. Follestad Johansen for holding. Eller for at motstander diver. Skandale!

15.21: 2 min Vålerenga. Gunnarsson for krysstakling. Her prøver dommerne så godt de kan å skape spenning. De overser 3-4 soleklare utvisninger på Storhamar-spillere før de dømmer for en helt ordinær takling. Dommerjævel!

13.35: 3-1. Bønda klarer selvsagt å score når de får et ufortjent power play. Larrivee var målscorer.

13.13: 2 min Vålerenga. Knutsen for roughing. Så latterlig ut, men dommerne følte nok veldig for å sende av en fra Vålerenga nå.

10.48: 3-0! Nok en scoring i power play! Daniel Sørvik styrer pucken i krysset på et skudd fra blålinja av Trygg. Keeper er dekket og ser ingenting. Assist også til Bonsaksen.

9.10: 2 min Storhamar. Skadsdammen for high sticking.

6 minutter spilt av perioden og Vålerenga har fortsatt full kontroll på kampen. Storhamar er riktignok litt mer med i kampen, men ser fortsatt ufarlige ut. Enga kan godt heve seg et par hakk igjen, så ikke bønda får tilbake trua.

Enga får en kjempesjanse akkurat i det Storhamar får fullt lag. Ask sender en strålende skuddpasning inn foran som Oppøyen styrer mot mål. Keeper Johansen får dog reddet.

Pucken er droppet for midtperioden. Kom igjen Enga!

1. periode:

Første periode er over med stillingen 2-0 til Vålerenga. Dert kunne fort ha vært et par mål til for Enga. Storhamar, derimot, kunne aldri ha scoret i denne perioden uansett scenario. De var ikke noen gang i nærheten av å være farlige. Har de gitt opp allerede? Vålerenga spiller en bra, solid periode. Vi har en god del farligheter og score to ganger i overtall. Det er i hvert fall et godt tegn for et Enga-lag som ikke er kjent for overtallsspillet. Skuddstatistikk 1. periode: 12-3.

18.30: 2 min Storhamar. Andersson for hekting.

Drøye 3 minutter igjen av perioden og Enga har full kontroll. Storhamar har så langt ikke vært i nærheten av en målsjanse.

11.35: 2-0! Tobias Lindstrøm dobler ledelsen etter bra overtallsspill av Vål’enga. Han setter returen i mål på et skudd fra Bonsaksen.

9.35: 2 min Storhamar. Øksnes for holding.

8.45: 1-0! Enga scorer i power play. Stefan Espeland bruker sitt velkjente skudd og knaller pucken i mål! Assist fra Csisar.

7.57: 2 min Storhamar. Schmidt for high sticking.

Etter nesten 8i minutter får Vålerenga en kjempesjanse. Det er Rasmus Juell som får nærmest åpent mål etter et skudd fra Hilt Jørgensen, men klarer ikke å sette pucken på mål.

Har vært en rolig start på kampen på Jordal. Fredrik Csisar hadde en bar mulighet tidlig, men satte pucken over mål.

Semifinalekamp # 3 er i gang. Kom igjen Enga!

Kamp tre i serien som går til best av syv. Vi leder 2-0 i kamper etter hjemmeseier 4-0 og borteseier med 4-1 Det betyr at seier i dag gir oss et gedigent forsprang med 3-0 og tap sender Storhamar tilbake i kampen om finaleplass med 2-1 og hjemmefordel torsdag.

Vi håper Vålerenga er med fra start i dag. De har latt seg overkjøre i starten av begge kampene så langt men Storhamar har ikke klart å sette sjansene sine.

Videre håper vi (og regner med) at Jordalpublikummet kjenner sin besøkelsestid. Første semifinale var godt besøkt og det var riktig så god stemning på tribunen. Dessuten fikk vi en veldig god hockeykamp.

Kom igjen Enga!

Det er hockeyvors på Vålerenga Vertshus fra 17:00, og feiringa tar du samme sted etterpå!