FotballLIVE: Ørebro – Vålerenga 1-2

Vålerenga vinner 1-2 mot Ørebro! Vi fulgte kampen live fra vårt LIVESENTER på Bohemen.

Tekst: MortenN

Kampen er over, Vålerenga vinner generalprøven 1-2 i Ørebro!

Ingen maktdemonstrasjon av Vålerenga, men vi spiller en god kamp alt i alt. Spesielt i andre omgang klarer vi å ta tak i kampen, og får to mål etter å ha ligget under til pause. Nå er det bare å glede seg til seriestart i Molde på fredag. Bli gjerne med klansbussen oppover.

Bildene er sendt oss fra vår utskremte fotograf Heidi J H. Vi beklager at vi kun fikk tak i bilder av halve vår kontingent der nede….

Under følger vårt livereferat.

90. Nok en god kontringsmulighet, men vi klarer ikke å sette ballen i mål.
88. Ny sjanse for VIF. Blårud takler seg forbi keeper, men når igjen ballen rett før dødlinjen og slår svakt inn.
86. Vålerenga med et sjeldent angrep. Det blir slått inn et farlig innlegg, men ingen av de to blå foran kassa kommer til heading.

Det ser ikke ut til at Ørebro slår tilbake. Uten spiss virker også Vålerenga noe tannløse…

80. Blårud har kommet inn for Kjartansson. Zahid har kommet inn for Lindkvist

Klanen på plass i Ørebro. De tre andre satt visst et annet sted...

Klanen på plass i Ørebro. De tre andre satt visst et annet sted…

72. Vålerenga med stor mulighet! Vi kommer fint igjennom på venstresiden, men avslutningen til Calvo ble blokkert.

FULLT KAOS I VÅRT LIVESENTER! Batteritomt, streambrudd og tenners gnissel. Vi er straks tilbake, tror vi.

1-2! Vålerenga tar ledelsen! Lindkvist banker ballen i mål. Målgivende fra Heltne Nilsen.

63. Grindheim og Alex Mathisen kommer inn.

Femten minutter spilt av andre omgang. Vålerenga har hatt et visst grep om det, og har da også utlignet.

56. Calvo og Kjartansson kombinerer fint, men den siste 45-pasningen ut til Calvo igjen sitter ikke. Kunne blitt en kjempesjanse.
54. Vålerenga er muligens heldige som slipper straffe i mot da en Ørebro-spiller dyttes overende.
52. Etter Vålerengas utligning har vi beholdt iniativet i kampen. Vi kommer ikke til sjanser, til det er vi for unøyaktige, men vi har ballen hele tiden.

46. 1-1! STRAFFE. Vålerenga utligner på straffe ved Kjartansson! Det var Vidar selv som ble felt, etter å ha blitt spilt fri av Lindkvist. Straffen satt enkelt og greit til høyre.

Vålerenga har byttet inn Stengel, Thomassen og Calvo. Fredheim Holm, Iqbal og Kastrati har gått ut.

Vålerenga er tilbake på banen, andre omgang er straks i gang. Eller andre halv-lek som de så tøysete kaller det nede i Sverige.

Pause. Stillingen er 1-0 til Ørebro, som for så vidt leder fortjent. Samtidig har også VIF hatt sine muligheter, så dette ser absolutt ikke skremmende ut. Vi sliter litt med å få til eget spill, og det blir ofte vanskelig mot etablert forsvar. Vi er også sårbare på overganger i mot. Vi viser gode tendenser når vi presser høyt for gjenvinning.

45+1 Ørebro presser nå. Vålerenga holder unna, men svenskene kommer til flere gode sjanser.
45. Vi er på overtid. Antagelig er det lagt til noen minutter pga Crespos skade.
42. Kongshavn med klasseredning! En god avslutning pareres lekkert med beina.
39. Lindkvist skyter farlig utenfor for VIF.
38. Ny målsjanse for Ørebro. Skuddet går imidlertid over.
36. Crespo må ut med skade for Ørebro. Holberg kommer inn.
34. 1-0 Ørebro scorer på et langskudd. Ørebro kommer på en av flere farlige overganger, og denne gangen resulterer det i baklengsmål for Vålerenga.
32. Heltne Nilsen klemmer til fra 18 meter, men keeper redder.

En halvtime ut i kampen er kampbildet uendret. Tempoet bærer noe preg av treningskamp, og ingen av lagene har festet noe grep. Vålerenga sliter med å finne på noe smart mot etablert forsvar, og Ørebro virker farlige på overganger.

27. Ørebro kommer til en halvfarlighet ved Gustavson, men VIF klareres til corner. Corneren header over.
21. Berre legger inn til Lindquist, som header svakt inn til keeper.

Femten minutter er spilt av kampen. Det er jevnt, ingen av lagene har utmerket seg spesielt så langt. Nå har livestreamen også falt ut, så vi tar oss en ufortjent pause.

12. Lindkvist tar corner for Vålerenga, men det blir ingen mulighet for scoring.
10. Vålerenga med sin første mulighet, men Heltne Nilsen scorer ikke.
08. Kamara med nok en farlig avslutning for hjemmelaget, men headingen går utenfor.
04. Vålerenga har kommet i gang. Vi ser ut til å stå høyt, og satser på gjennvinninger høyt i banen. Virker noe sårbare for kontringer i mot.
01. Ørebro med kampens første sjanse. Kamara kommer igjennom alene med Gudmund, men avslutter utenfor.