Vålerenga vinner fortjent over skau-schwina

Vålerenga – Lørenskog 4-1: Hockeygutta vinner en fortjent seier mot kjøpelaget fra utkant-Oslo, og sørger dermed for godt heng på serieleder Oilers. Vålerenga var rett og slett best i kveld – både på isen og på tribunen.

Tekst: MortenN/Frodo

Brendan Brooks

Vålerenga tok ledelsen allerede etter to minutter. Brendan Brooks gjorde en god prestasjon, og viste hvorfor han er hentet til klubben! Tretten minutter ut i perioden økte Eric Choinard til 2-0, før Mats Frøshaug sørget for et tidlig trøstemål for gjestene.

Andre periode var jevn, men mot slutten av perioden til Lørenskog en del utvisninger. Da benyttet Daniel Sørvik muligheten, lempet inn en retur og sørget for tomålsledelse. I siste periode prøvde Lørenskog å komme a jour. Det gikk skikkelig dårlig, og Tobias Lindstrøm sørget for å fastsette sluttresultatet til 4-1.

Daniel Sørvik

Vålerenga var et godt hockeylag slik de framsto i dag. Med slikt spill framover skal ikke Stavanger Oilers være sikre på å holde serieledelsen helt inn.

Spesielt gledelig er det også at det er bra stemning på tribunen også – Lørenskog-fansen hadde ingenting å stille opp med.

Under følger vårt livereferat.

Vålerenga entrer banen til nytt pyroshow

Tredje periode

Kampen er over. Vi vant 4-1! Sørvik kåret til bestemann.

19.49: 2 min Vålerenga. Cocozza for slashing. I tillegg får han 5 min pluss video for takling mot hodet. Vanskelig å forstå den siste delen av utvisningen.

18.46: 2 min Vålerenga. Trygg for tripping.

16.33: 4-1! Tobias Lindstrøm scorer i power play. Ask og Olden kombinerer fint før pucken går til Lindstrøm som setter pucken i taket. Nå bør det være avgjort.

15.14: 2 min Lørenskog. Mats Trygg for hekting.

11.37: 2 min Lørenskog og Vålerenga. Horesønn for holding og Sørvik for og Sørvik for krysstakling.

9.50: 2 min Vålerenga Hilt Jørgensen for tripping.

Drøyt fem minutter spilt av siste periode og Enga hadde nettopp en god sjanse. Det er Lindstrøm som får en retur på et skudd fra Juell. Han setter dog pucken millimeter utenfor krysset. Like etterpå fikk Lørenskog en god sjanse, men Hilt Jørgensen får ryddet opp

Pucken er droppet for siste periode. Kom igjen nå Enga!

Andre periode

2. periode er over med stillingen 3-1 til Vålerenga. Enga har tatt over kampen mer og mer utover i perioden, spesielt siden Lørenskog etterhvert dro på seg flere utvisninger. Gjennom hele perioden spilte Vål’enga veldig disiplinert og trygg hockey. Når Lørenskog da går på et par unødvendige utvisninger på slutten av perioden, så får Enga det målet vi hadde fortjent. Førsterekka sto litt mer frem i denne perioden, så det borger bra foran resten av kampen. Overtallsspillet er det dog mye å hente på… Skuddstatistikk 2 . periode: 12-3.

18.44: 3-1! Daniel Sørvik! Et skudd fra Morten Ask blir blokkert, pucken havner hos Sørvik som setter pucken kontrollert inn høyt oppe i buret.

17.12: 2 min Lørenskog for å ha hatt for mange spillere på isen.

16.06: Lørenskogs Sixsmith får ett skudd rett i ansiktet og går blødende av isen. Spørs nok om det gikk et par tenner der…

15.24: 2 min Lørenskog. Skålberg for krysstakling. Han forsøker å ta livet av Olden. I tillegg får samme Skålberg og Jonas Knutsen 2 min for roughing.

Halvveis i perioden, så er  fortsatt stillingen 2-1. Kampen er fortsatt tett og jevn. Det har vært et par bra muligheter til begge lag, men lagene er tydelig opptatt av å spille disiplinert hockey. Spennende her på Jordal!

6.31: 2 min Lørenskog. Sønnen til Stavanger-trener Petter Thoresen for holding.

1.24: 2 min Vålerenga. Ask for hekting. Den så vel grei ut.

Midtperioden er i gang. Kom igjen Enga!

Første periode

1. periode er over med stillingen 2-1 til Vålerenga. Det har vært en fartsfull periode der spillet har bølget frem og tilbake hele veien. 2-1 gir nok en ganske så riktig bilde av perioden. Lørenskog er et bra hockeylag, som er farlige hvis man gir feil i egen sone. Vålerenga må derfor jobbe for å unngå feil som den som førte til Lørenskogs scoring. Rekka med Chouinard, Brooks og Trygg ser veldig pigge ut for dagen. Nå gjelder det bare å få med de andre rekkene i enda større grad. Skuddstatistikk 1. periode: 8-9.

15.54: 2 min Lørenskog. Corupe for interference.

15.12: 2-1. En Vålerenga-back gir enkelt bort pucken i egen sone og bønda trer pucken fint igjennom og får satt pucken i mål. Faen!

13.01: 2-0! Eric Chouinard dobler ledelsen for Vålerenga. Mathias Trygg spiller flott frem Chouinard og amerikaner-kanadieren gjør ingen feil. Assist også på Brooks.

8.30: Sondre Olden skyter i tverrliggeren. Så egentlig ganske ufarlig ut. Skuddet var fra skrått hold og ikke spesielt hardt, men det var veldig nære ved å gå i mål.

Sju minutter er spilt på Jordal og spillet bølger frem og tilbake. Enga har dog vært det beste laget så langt. Klanen virker forøvrig å være i slag i dag. Veldig god stemning på Jordal!

01.57: 1-0! Brendan Brooks knaller oss i ledelsen. En fantastisk start! Brooks kommer inn i Lørenskogs sone og satser på et hardt skudd. Så ikke utagbart ut for en keeper som var udekket, men ingen her klager…