Helsvart da Enga tapte

VIF-Sparta 2-4: Vålerenga tapte fortjent mot Sparta på Jordal. Skremmende svake iskrigere ble et lett bytte for et godt Sparta-lag.

Tekst: MortenN

Vålerenga spilte dårlig hele kampen. Jeg gidder ikke å si noe mer enn det, men håper spillet bedrer seg med det første. På torsdag møter vi Frisk/Asker hjemme, og på lørdag skal vi til Stavanger og møte Oilers. Innen det må vi rett og slett være mye, mye bedre.

Under følger vårt livereferat.

Tredje periode

Kampen er over. Vålerenga taper fortjent 2-4. Skuddstatistikken i tredje periode viser 4-12.

19:17 2-4. Sparta øker i det tomme buret. Lindahl.

Ett minutt igjen, Søberg sitter igjen.

18:15 2-3! Vålerenga reduserer! Masse klabb og babb. Lindstrøm får til slutt pucken inn!

Søberg sitter, vi spiller 6-5.

17:29 TIMEOUT. Shampo gjør et forsøk på å mane til innsats.

Tre minutter igjen, vi trenger fortsatt to mål. Skudd så langt i tredje periode: 3-11. Jadasåneidaså.

15:57 VIF 2min. Brede Csiszar. Farefullt spill med høy kølle. Merkelig situasjon, det det ser ut som kølla til Brede og Lindahl treffer hverandre, og så går en av de opp i trynet til Lindahl. Uansett – nå ser det veldig vanskelig ut for VIF.

Sju minutter igjen. Vi sliter veldig. Vi kommer sjelden gjennom midtsonen, og når vi gjør det går vi oss fast i rundvantet.

Svake, svake tegn til bedring i Vålerengas spill nå. Vi har til og med hatt en avslutning på mål.

Straks halvspilt periode. VIF spiller forsåvidt et ok undertall, og Sparta øker ikke… MEN: Vi ligger fortsatt under med to, og har fortsatt bare ett skudd på mål i perioden.

07:28 VIF 2min. Gunnarsson. Hekting. Utvisningen kommer etter flere meget store Sparta-sjanser.

Snart fem minutter spilt,og vi slår pucken til icing. Skuddstatistikken viser 1-3, og vi ligger under med to mål. Say no more.

Vi ser fortsatt sløve ut! Knelsen kommer til en farlig sjanse, og men Søberg redder. Vi må ville mer!!

00:00 Tredje periode er i gang.

SISTE: Morten Ask har fått en «smell i beinet», og er ferdig for i dag.

Resultater så langt i de andre kampene: Lørenskog – Storhamar 4-1. Stjernen – Tønsberg 2-2. Frisk – Lillehammer 1-5.

Andre periode

Andre periode er over, og Sparta leder 1-3. Etter en veldig god åpning tuller vi det til, og lar Sparta komme i spill igjen. Det resulterer også i at Sparta øker ledelsen. Alt i alt er det et skuffende Vålerenga så langt! Vi trenger at hele laget løfter seg i tredje periode for å få med oss poeng i denne kampen. Skuddstatistikken for perioden viser 9-7.

19:05 Sparta 2+10min Lesund. Hekting og dårlig oppførsel.

Vålerenga lykkes ikke i overtallet. Lindahl kommer også alene med Søberg, men misser heldigvis totalt i avslutningen.

14:52 Sparta 2min. Lindahl tripper Brede C, og er også grinete etterpå – uten at det får noen konsekvenser.

13:20 1-3. Bowim øker for Sparta i overtallet. En unødvendig slashing av Sørvik blir veldig kostbar.

11:29 VIF 2min. Sørvik. Slashing.

Vålerenga rir ganske greit av. Etter halvspilt periode kan vi slå fast at VIF har vært klart best, men at målet mangler. Bra tempo i kampen nå!

08:05 VIF 2min. Brooks. Hekting.

Vålerenga trykker på! Chouinard med stor sjanse, Trygg det samme. Det ligger et mål i lufta nå!

Brooks kommer alene med Kroselj som redder!

Nok et resultatløst powerplay for VIF. Men: Vi ser ihvertfall litt bedre ut enn i første periode.

01:39 2min Sparta. Logan Stephenson. Slashing.

00:00 Vi er i gang, og håper de har fått snakka ordentlig om det i pausa.

Første periode

Vålerenga er heldige som bare ligger under 1-2 etter første periode. Under ett kan vi si at Sparta har vært best i alle spillets faser, mens våre iskrigere ser ut som de ikke er interessert i noe krig i dag. Lyspunktet er det allikevel, da Jonas Oppøyen tar tak i kampen med et godt bytt på tampen. Dette byr opp litt, og vi får også en redusering ved Juell like før pausesignalet går. Skuddstatistikken viser 7-7.

19:52 1-2! Nærmest som lyn fra klar himmel kommer reduseringen! Rasmus Juell sørger for et meget viktig mål, assistert av Brede Csiszar.

Vålerenga har kommet seg litt nå, og Brooks/Chouinard kommer til en mulighet. Keeper redder uten altfor mye besvær.

14:59 2min VIF. Etter å ha blitt presset bakover i sitt eget overtall klarer vi til overmål å ha en for mye på isen. Juell sitter for lagstraffen.

14:09 2min Sparta. Lindahl. Interference.

Etter fjorten minutter har VIF sitt TREDJE skudd på mål i perioden. Sparta har seks, men da har de nok ikke tatt med alle stangskuddene…

11:38 0-2. VIF stuper hodeløst fremover, inkludert to backer som ikke følger med. Djupvik Løvlien spilles enkelt alene igjennom, og setter pucken via Søberg og inn.

Sparta er klart best ute her nå. Store sjanser, kompakt forsvar. Vi ser ikke ut som serieledere! Ikke høres vi ut som hjemmelaget heller. Det er soleklart best stemning hos bortefansen.

07:29 2min VIF. Brack. Hekting. En håpløs tversoverpasning gjør at Sparta får en meget farlig mulighet, og Brack tar en utvisning.

Resten av overtallet var ikke bra. Sparta rir greit av, og holder på å øke til 0-2 bare sekunder etter at Søgaard kom innpå igjen – men Lindahl skyter håpløst utenfor på blankt bur!

Et par gode avslutninger så langt i overtallet, sist en farlig styring ved Chouinard.

04:30 2min Sparta. Søgaard.

Snart fem minutter spilt. VIF har iniativet, og også et par sjanser. Sparta leder litt mot spillets gang.

03:18 0-1 til Sparta. Malmstrøm skyter fra litt skrå venstre, og pucken går inn i det lengste hjørnet.

00:00 Kampen er i gang.

Vår eminente hockeyskribent EspenB har skrevet denne forhåndskommentaren.