Vålerenga trossa dommerparodi og vant

STJERNEN/TYSLAND/HANSEN-VÅLERENGA 5-6: For et lag. For en moral. For en opphenting! Les alt om kampen dommerene gjorde alt for å ødelegge, men som Vålerenga til slutt avgjorde i fjerde periode!

Tekst: MortenN Foto: Legendariske Bjørn-Christian Edvardsen

Første periode endte 1-0 til Stjernen. Omgangen preges av at dommerene har bestemt seg for å utvise Vålerenga-spillere for all aktivitet utover oppmøte. Hele 6X2 utvisningsminutter fikk vi perioden, mot Stjernens ene. Det var slettes ingen råtass-periode, og det var mye risting på hodet. På tross av dette hadde Vålerenga hatt et ganske godt tak på spillet, og skuddstaistikken på 8-15 ga et ganske greit bilde av perioden. Imidlertid er hjemmelaget mer effektive, og siden vi er helt ineffektive sto stillingen som den gjorde. Våre observante venner i KWR registrerte at Stjernen stort sett kjørte på to rekker, og vi trodde hjemmelaget skulle bli veldig slitne etterhvert.

Andre periode var en eneste lang dommerskandale. Vi slutter etterhvert å telle minutter. Stjernen setter tre mål, mens vi har vært vitne til en alldeles skandaløs dømming av Tysland/Hansen. Våre venner i KWR raste, og krevde blod på isen. Det er INGEN TVIL om hvor partiske dommerene er  denne perioden, de overser helt klare utvisninger til Stjernen, og blåser som om en naken Tone Damli hadde bedd dem om det om de ser noe tilsvarende fra Vålerenga-leieren. Spesielt ille var det å overse at Tyler Donati smekkes over knærne med ei kølle mens vi venter på en dropp i Stjernens sone. Hva dommerene holdt på med da, var det mange som lurte på – også de med rar dialekt.

I tredje periode bestemte Vålerenga seg for å gi f**n i alt, spesielt dømmingen. Stjernen fikk en leksjon i lagmoral. På under fire minutter står det 4-3, og kampen er plutselig vidåpen igjen. Ti minutter ut i perioden øker Stjernen igjen ledelsen, men Tyler Donati bringer oss et mål bak igjen med seks minutter igjen å spille. Utligningen lar vente på seg, men hvem andre enn Justin Donati dukker opp og utligninger? – Nei, du tippet riktig: Justin Donati dukker opp og utlignet med bare 22 sekunder igjen å spille!

Kampen gikk dermed til en fjerde periode. Her kommer det plutselig utvisninger til BEGGE lag. Vi synes det er en dyp rettferdighet i det hele når Morten Ask sikrer oss seieren 8:07 ut i forlengelsen – i powerplay!

Dermed leder Vålerenga 2-0 i kamper. Neste kamp er på Jordal på onsdag, og det er de samme dommerene som er satt opp. Vel møtt.