HockeyLIVE: Oilers – Vålerenga 7-2, velger Stjernen i kvartfinalen

Vålerenga taper siste seriekamp 7-2 i Stavanger. Vålerenga velger Stjernen i kvartfinalen.

Tekst: MortenN

Vålerenga velger Stjernen i kvartfinalen.

Oilers velger Frisk i kvartfinalen.

Lørenskog velger Lillehammer.

Det betyr at Storhamar møter Sparta.

Under følger vårt livereferat

Tredje periode

Kampen er over, og endte 7-2 til hjemmelaget. Ingen mål i andre periode.

11:04 Her kommer dommen: VIF: 2min Cocozza, interference. 5min Oppøyen, roughing major. Oilers: 5min Lorentzen og Solberg, roughing major. Masse matchtstraffer følger på.

En lengre forhandling pågår.

Nå er det full slosskamp iigjen. Og de gir seg faen ikke!

08:03 2min Oilers. Stian Høygård. Høygård får i tillegg 2min for rouging, det gjør også Fredrik Csisar. Dommerene kunne fint vist ut 3-4 spillere mer på hvert lag.

Nå slosser også resten. Helt vilt utpå isen nå.

07:13 SLOSSKAMP!!! Denne gangen med klar fallseier til VIF! Paul Trainer ble rett og slett et nummer for liten mot Hans Kristian Hollstedt. Begge får 2+2min.

01:39 VIF 2min. Fredrik Csisar. Boarding.

00:00 Perioden er i gang.

Blir perioden en transportetappe mot kvartfinalevalgene, eller gjør Vålerenga et sensasjonelt comback i kampen?

Andre periode

20:00 Perioden er over. Stillingen er 7-2, det vil si at Oilers vant perioden 5-0, og skuddstatistikken 21-3. Oilers hadde bestemt seg for å stå på, Vålerenga hadde ikke det – og da blir det slik. Vi minner forøvrig om at vi uansett vant serien KLART…

Der hadde også Vålerenga periodens første angrep. Dessverre endte det ikke med skudd på mål.

Nå har det gått flere minutter siden forrige Oilers-scoring!

12:38 7-2. Martin Strandfeldt. Vi minner om at Vålerenga har vunnet serien for lengst!

12:02 VIF 2min David Bräck, tripping. + 10 min. Filip Gunnarsson. Dårlig oppførsel!

11:36 6-2. Vi minner om at Vålerenga skal velge kvartfinalemotstander først, sånn rett etter kampen. Matt Ryan scoret Oilers mål.

09:26 Det ender med 5+20 minutter på begge to. Rouging major og Game misconduct, som det heter. Ser tøft ut, vi takker begge for innsatsen.

SLOSSKAMP!!! Skikkelig nevekamp mellom Kaunismäki og kaftein sjøl, Brede Frettem Csisar! Dommerene klarer ikke å skille de to!

Snart ti minutter spilt av perioden. VIF henger rett og slett ikke med, og et effektivt Oilers setter unggutta våre skikkelig på plass .

07:23 5-2. Dan Kissel scorer i power play.

06:44 VIF 2min. Erik Follestad Johansen.

03:23 4-2. Nå henger vi ikke med i det hele tatt. Juha Pekka Loikas setter Magnussens retur, etter at Christian Dahl Andersen har kommet seg lett til avslutning.

00:49 3-2. Kaunismäki fører hjemmelaget opp i ledelsen. Assist fra Tore Vikingstad og Tim Kunes.

Første periode

Et litt heldig Vålerenga overrumpler Oilers fra start, og leder 0-2 før Oilers kommer til hektene. Det gjør de, og det er ikke ufortjent at det står 2-2 til pause. Det som virkelig er verdt å merke seg, er at VIF absolutt spiller jevnt med Åi Lars – til tross for at det hviles 11 – elleve –  spillere som vanligvis finnes i oppstillinga til Shampo… Moro!

20:00 Perioden er over, stillingen er 2-2. Skuddstatistikk 11-6.

19:41 Publikum piper helt uten grunn når Martin Strandfeldt utvises for interference…. Med til historien hører til at Jonas Oppøyen utvises for det samme.

17:51 2-2. Vålerenga kjemper for dårlig foran egen keeper. Det gir til slutt Snorre Hallem muligheten til å utligne, og den tar han.

13:54 1-2. Stavanger Oilers reduserer. Vikingstad spiller opp Peter Lorentzen fra vantet bak Magnusson, og Lorentzen får sette den ganske uforstyrret i mål.

Det endte til slutt med to utvisninger hver. For vår del Filip Gunnarsson og RJ Andersson.

…og der får vi også kveldens første nevekamp! Det så ut til å ende forholdsvis greit. Dommerene er ikke like imponert som oss, og forhandler i dette øyeblikket om utfallet.

08:32 0-2! Unge Vålerenga leker med Ruben Smith! Stian Iversen glir over blålinja og skyter pucken i mål bak en forvirra Oilers-keeper! Assistert av Fredrik Csisar og Thomas Narmo – vi kan slå fast at det gror godt på Jordal om dagen!

05:50 0-1! Duncan Milroy fører Vålerenga i ledlesen i overtallsspillet!

05:29 Oilers 2min. Juha Kaunismäki. Holding.

03:15 VIF 2min. Christer Ale Magnussen holder kølla til en Åi Lars, og Vålerenga må spille undertall.

Oilers med kampens største sjanse så langt. De kommer alene igjennom, men reservekeeper Christer Ale Magnussen redder mesterlig.

00:00 Kampen er i gang.

Vålerenga hviler Søberg, Donati, Donati, O’Marra, Ask, Thoresen, Karlsson, Olden, Sørvik, Hilt Jørgensen og Hoff i kveld, og mønstrer følgende lag: