Stemmingsrapport fra hønefoss

EngaSang

Årets siste bortetur med fotballen gikk til hønefoss. En ubetydelig mostander som ingen bryr seg om. Kampen hadde ikke noe å si tabellmessig da vi allerede hadde sikra seriesølvet. Akkurat det er kanskje med på å prege både stemminga på tribunen og spillet på banen.

Av: Eystein Jacobsen

Folk virker litt mette etter en utrolig bra sesong. Den fandenivoldskapen som vanligvis kommer i motgang, kom ikke skikkelig fram i denne kampen.

Sjøl var jeg med på sangbussen til hønefoss, en buss som er dedikert alle de som er litt ekstra gira på gi en innsats på tribunen. Bussen prioriterer å komme tidlig på kamp så vi får sikra oss bra plasser for å lage et sangsentrum på bortetribune. Da kan vi lage en best mulig ramme for fart og liv på tribunen.

For der vi sto var det stemming å liv hele kampen igjennom, kanskje litt mye “rallar” til tider. Men man kan kanskje ikke forvente mer på en sånn type kamp. Til tross for livet i sangsentrumet, virka det som om det var rimelig tamt på resten av klanstribunen.

At sangsentrumet ikke fikk spredd sangene skikkelig utover og at mange folk ikke gadd og bidra, er nok to viktige faktorer for den labre kollektive innsatsen. At vi får en lav og bred bortetribune gjør ikke oppgaven noe lettere. Kanskje vi skulle ha plassert sangsentrumet et annet sted, for eksempel samlet alle sangglade folk på felt A, eller i større grad prøvd å spre de folka som gir litt ekstra på tribunen.

Uansett; En debatt om plassering på bortebane er noe vi sårt trenger før neste sesong.

Variasjonen på sanger var litt for dårlig tidvis. Det var et par av de sangene som normalt sett blir starta på kamp som ikke ble starta denne gangen.

Ellers så fikk vi i i hvert fall til å synge kanosanger mellom felt A og svingen noen ganger. “Kom igjen Enga” satt også veldig bra i andre omgang når vi kun kjørte den i svingen. Vi klarte å holde den lenge og med godt trykk til tider. Jeg føler at den visuelle innsatsen på kampen var et stort skritt i riktig retning! Det var veldig mye flagging gjennom hele kampen, spesielt i sangsentrumet.

Comments are closed.