Fram… og tilbake.

Hengekamp mot Fram Larvik – hvor mange morsomheter rundt navnet Fram kan man egentlig lage før humoren blir erklært tørrlagt? Håndballgutta våre kruset inn til sikker hjemmeseier med 32-25, og direkte opprykksplass. Før kamp ble det opplyst at Frams trener så fram (ha.ha.) til ”å ta Enga på senga” til sin egen klubbs nettsider. Som speaker tørt kommenterte et minutt før full tid: ”Det var da ikke så ille å bli tatt på senga av Fram”.

Vålerenga har vært flinke til å unngå ukedagskamper, men likefullt var oppmøtet helt kurrant i Jordalhallen på denne totalt uvante tirsdagskampen. Ølmangelen gjorde nok at stemmebånda fikk seg en hviledag, men et par morsomheter over Fram Larviks knall oransje drakter ble likevel avlevert. Etter en overraskende treig start på kampen fra begge lag, begynte måla å trille inn. Feil vei i starten, men da Framfolket var oppe i firemålsledelse, valgte Vålerenga å svare på tiltale. Keeper Myhr varta opp med flotte redninger, og resten av laget jobba både foran og bak som et ordentlig lag, og snudde underligging til overligging. Selv om Fram prøvde å kjempe seg tilbake halveis inn i andre omgang, så kom de stort sett ikke nærmere enn å ligge fire mål under våre herrer i blått.

En ting som ødela noe for fart og moro i kampen, var dommera. Selv om den vimsinga de stod for ikke ødela for resultatet (altså at kampen endte rettferdig – og med Vålerengaseier), så tok den evinnelige blåsinga dems helt knekken på flyten i spillet. Avblåsninger og frikast ble delt ut på løpende bånd, om ikke dommera heller klinte til med tominutter og straffekast. Nå kan det være at det er først i denne kampen at håndballen har vist fram (ha.ha.) sitt egentlig ansikt denne sesongen, men oddsen er nok betraktelig større for at dommera i denne kampen rett og slett ikke klarte å skape flyt i kampen. Også dommera har et ansvar for å gjøre håndball til en publikumsvennlig sport!

Men til tross for en smule kjedsomhet på grunn av dommeras overivrige blåsemani, så var alle enige i at det var en fin kamp, og det var to gode poeng å beholde i samlinga i Jordalhallen. Nå ligger Vålerenga på direkte opprykk, et poeng foran Oppsal (som har en kamp mer enn oss spilt), og to poeng for Herulf Moss(elukt). Vi har fire kamper igjen av vår første sesong i førstedivisjon, slik det ligger an nå kan det også bli sesongen vi rykker opp fra førstedivisjon. Vil du se hvordan dette går, har du en eksellent sjanse allerede på lørdag 6. mars kl. 1700 i Jordalhallen, da fjorårets eliteserielag Nærbø skal komme enda nærmere nok et nedrykk!

Av: Skrible